Ceea ce oamenii doresc de fapt,
nu este cunoaşterea,
ci certitudinea. (Bertrand Russel)







sâmbătă, 27 martie 2010

Mixed feelings

Câteodată suntem prea orbi pentru a vedea ceea ce contează cu adevărat. Uneori luăm prima opţiune ce ni se înfăţisează drept adevăr incontestabil. Deseori nu trecem prin propriul filtru al gândirii informaţii furnizate de alţii. Aproape întotdeauna ne ghidăm după ceilalţi.

Can we fly? Do I stay?
We could lose, we could fail.



Se întâmplă însă rareori să ne trezim faţă în faţă cu o situaţie improbabilă. Ce e de făcut? Suntem ceea ce vor ei să fim sau ceea ce suntem cu adevărat? Şi cum ne conştientizăm eul din moment ce am trăit atât de mult timp înghenunchiaţi de concepţiile lor?

In this moment it takes
To make plans or mistakes.



Oare ce e mai dificil de suportat? Regretul că ai făcut ceea ce era de aşteptat să faci (şi nu ce ţi-ai fi dorit) sau frica de a da greş într-o nouă şi neobişnuită situaţie?

They don`t trust you, me, we, us.


Şi te trezeşti că faci un lucru nebunesc. Şi descoperi că-ţi place. Îţi oferă o experienţă minunată, chiar sublimă, ajutându-te să te descoperi aşa cum nu te-ai gândit vreodată că ai putea fi. Dar îţi este teamă de reacţiile celorlalţi, aşa că te ascunzi.

Starting from here, let's make a promise
You and me, let's just be honest.
We're gonna run, nothing can stop us
Even the night that falls all around us.



Însă odată ce eşti descoperit, tot ceea ce ai construit începe să se dărâme. Dar acum nu mai eşti ca ei. Ştii să diferenţiezi aparenţa de esenţă, pentru ca ai fost iniţiat de cel mai nobil sentiment dintre toate. Şi atunci îndrăzneşti, pentru prima dată, să lupţi pentru ceea ce contează pentru tine.

They don't understand,
They don't understand us.



Nu-ţi mai rămâne nimic altceva decât să continui lupta, sperând că, astfel, într-un fel, îi vei face să înţeleagă.

How dare you say?
I go about things the wrong way?



Iar atunci când, într-un final, reuşeşti să te faci înţeles, iubit şi acceptat... ce bucurie mai mare există?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu